Estelades escolars encenen el Parlament

C's i PP acusen Educació d'afavorir "l'adoctrinament" a les aules
Estelada a l'escola el Frigolet de Porqueres
Estelada a l'escola el Frigolet de Porqueres

Els diputats del PP i C’s han acusat el Govern “d’adoctrinar” els alumnes catalans després d’exhibir, aquest dimecres al Parlament, fotografies de diverses escoles catalanes, una de Navàs (Bages) i un parell d’Osona, que tenien una estelada plantada a la porta.

“La creuada de l’espanyolització del senyor Wert ja ha trobat comissària al Parlament”, ha acabat etzibant la consellera Rigau a la diputada del PP, María José García Cuevas, després que aquesta considerés que “adoctrinar els nens és propi de règims totalitaris”.

La presidenta del grup s’ha sumat a les crítiques de la diputada popular per considerar que la llengua catalana “no és un símbol independentista“.

El debat l’ha generat durant el torn de preguntes al Govern, el diputat de Ciutadans, Carlos Carrizosa, en mostrar la primera fotografia, de l’escola Sant Jordi de Navàs.

Educació ha evitat entrar en el debat sobre la conveniència que en els centres públics hi hagi o no una estelada, i la consellera s’ha limitat a replicar que al Departament no li “consta que onegi cap estelada a cap centre educatiu de Catalunya”.

Des de C’s, tant el diputat com el president del grup, Albert Rivera, han aprofitat el seu torn de paraula per carregar contra un govern que, segons ells, educa “en la pedagogia de l’odi”. “No pot ser que generacions de nens recordin el col·legi com un centre de disputa política”, ha dit Carrizosa, per concloure amb l’avís a l’Executiu, segons el qual “fer la vista gorda suposa expulsar al dissident”.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari