La campanya ‘Envàs on vas?’ redueix un 3% els “residus impropis”

Catalunya recicla el 82% dels envasos i se situa 12 punts per sobre de la mitjana espanyola
ecoembes residus reciclatge
ecoembes residus reciclatge

La polèmica i ressonada campanya de la Generalitat ‘Envàs on vas?’, sobre quins recipients s’han de reciclar en el contenidor groc, ha aconseguit reduir un 3% la quantitat dels residus considerats “impropis” per l’Agència Catalana de Residus (ARC) i Ecoembes, l’empresa que gestiona el reciclat dels envasos de plàstic i paper generats a Catalunya. La campanya va ser criticada per la formació ecosocialista ICV, que en va demanar la retirada per confondre els ciutadans, anar contra criteris mediambientals i afavorir els interessos de les empreses envasadores.

 

El director de l’Agència Catalana de Residus (ARC), Josep Maria Tost, ha defensat una campanya “destinada a un públic ja reciclador” i ha assegurat que els resultats milloraran a mig i llarg termini. Del 30% dels “residus impropis” detectats el 2011, s’ha passat al 27% l’any passat. L’ARC i Ecoembes defineixen com a residus impropis aquells que no tenen el distintiu ‘Punt Verd’, que significa que el productor de l’envàs ha pagat una contribució financera perquè els residus que genera siguin gestionats”.

 

Tost ha donat aquestes dades en la presentació dels resultats del reciclatge d’envasos de plàstic i paper adherits al sistema d’Ecoembes, amb el qual col·laboren un tota de 2.491 empreses catalanes. Segons l’informe, Catalunya va reciclar l’any passat 224.500 tones d’envasos domèstics, que suposen el 82% del total, un percentatge que supera amb escreix la mitjana espanyola (70%) i suposa un augment de 4 punts respecte al 2011 (78%).

 

Aquestes dades acosten Catalunya als països europeus capdavanters en matèria de reciclatge: Bèlgica, la República Txeca i Alemanya. Abans que acabi juliol, l’ARC presentarà els resultats totals del reciclatge a Catalunya al 2012. Segons ha avançat Tost, hi ha un descens del 20% en la quantitat de paper recollit, dada que ha vinculat a l’augment dels robatoris i la baixada del consum.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides