“Urdangarin no anirà a la presó”

L'advocat i escriptor, Josep Maria Loperena analitza els casos de corrupció i l'abús de poder per part d'institucions com l'església,  la justícia i la classe política
Loperena
Loperena

En el seu últim llibre, l’escriptor i advocat Josep Maria Loperena, segueix el seu anàlisi dels diversos ‘poders’ que hi ha a la nostra societat, des del poder judicial passant pel poder de l’església. Tot concentrat en el volum ‘El abuso del poder’ de l’editorial Octaedro, que segueix amb la seva particular denúncia contra les males pràctiques dels poders fàctics que ja va tractar en l’anterior llibre ‘El poder desnudo’.

 

Loperena no passa per alt cap dels escàndols de corrupció que estan sacsejant a l’Estat espanyol, des del cas Bárcenas fins el cas Urdangarin. Des del seu punt de vista el gendre del Rei Joan Carles no acabarà anant a la presó i considera que com a molt pagarà una multa econòmica, per la seva posició i perquè no té antecedents.

 

També ha criticat el Fiscal General de l’Estat, Eduardo Torres – Dulce, per decisions com la de presentar un recurs davant la imputació de la Infanta Cristina, i ha lamentat que el Fiscal estigui supeditat al poder executiu. Segons el seu argumentari, que plasma en el llibre, uns dels principals problemes del país és la corrupció i la “gran quantitat de diners” que cobren els polítics espanyols.

 

Loperena, ha afirmat que el quart poder, que representa la premsa, també pateix la pròpia censura que practiquen els periodistes pel perill a ser acomiadats. En aquest sentit ha dit que ell està censurat pel Grup Godó, apuntant que ja no el criden de cap mitjà de comunicació d’aquest grup. El motiu, segons ha dit, és haver parlat en un programa de RAC1 sobre una anècdota relacionada amb el Rei d’Espanya i la suposada relació que va tenir amb l’actriu Bárbara Rey

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari