Es busca opinador no professionalitzat

Resulta que els comissaris de la commemoració del tricentenari del setge borbònic a Catalunya, Miquel Calçada (1965) i Toni Soler (1965), han tibat d’agenda per buscar les col·laboracions dels actes que l’any vinent recordaran l’efemèride.

Tenint en compte que des de fa anys TV3 compra a molt bon preu els seus productes, i que Soler és un dels impulsors de l’Ara, els comissaris han incorporat Mònica Terribas, (1968) exdirectora de TV3 i consellera delegada i editora de l’Ara, Albert Om (1965) El Convidat (TV3) i conseller assessor de l’Ara, Bibiana Ballbé, no recordo com es diu el programa cultural que fa a TV3 i col·laboradora de l’Ara. I també hi participa l’exdirector de TV3, Francesc Escribano.

No tenia intenció de colar aquest apunt introductori en la meva estrena com a opinador a eltriangle.eu. Però m’ha semblat convenient aprofitar l’avinentesa, perquè la presentació es feia aquest dimarts i penso que retrata prou bé el col·laboracionisme instaurat en el panorama comunicatiu català (que és l’únic que més o menys conec). I consti que em declaro seguidor del Mikimoto i de la factoria Minoria Absoluta.

Aquesta setmana ha arrencat El Triangle digital amb un nou disseny i un nou equip de professionals amb ganes d’oferir un periodisme crític i treballat. L’equip de eltriangle.eu volem trencar la dinàmica favoritista que s’ha instaurat en els mitjans de comunicació catalans i espanyols.

Estic cansat, esgotat, de veure/escoltar/llegir els mateixos tertulians/opinadors/columnistes a la majoria de mitjans de comunicació donant el seu parer sobre el repunt de l’euríbor, la devaluació de la rúpia nepalesa o el decret llei dels ocells cantaires.

Des d’aquesta tribuna faig una crida a tothom qui vulgui opinar amb criteri sobre una matèria determinada: professors, periodistes especialitzats (no dels que parlen del Parlament sense haver-lo trepitjat mai), funcionaris, artistes, afectats per la hipoteca…

Busquem professionals no professionalitzats en l’art del col·laboracionisme. Volem opinadors que dominin un camp i que sàpiguen explicar-lo. Sense quotes partidistes. Sense amiguismes. Sense favoritismes.

La columna d’opinió pretén ser una simple plataforma, no retribuïda, per divulgar informació que considereu útil. Els al·ludits, o els qui conegueu algú que pugui estar interessat, envieu un correu a [email protected]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides