“La fam no fa vacances”

Creu Roja assegura, per aquest estiu, més àpats als nens que el Govern
Activitats del casal d'estiu Ítaca

“La fam no fa vacances”, asseverava la setmana passada el líder ecosocialista, Joan Herrera, a la consellera d’Educació per demanar al Govern que pagui el deute contret amb els Ajuntaments per garantir les beques menjador dels casals d’estiu a les famílies amb nens però sense recursos.

El casal d’infants Ítaca, al barri de la Torrassa de l’Hospitalet, era l’exemple posat per Herrera per il·lustrar com l’impagament i la reducció de partides a serveis socials afecta el dia a dia d’aquests centres. Ítaca té previst atendre aquest estiu 100 nens, en comptes dels 250 que hi van acudir l’any passat.

Tot i que hi ha entitats privades, com algunes ONG, que supleixen la carència en serveis socials del Govern, ICV i PSC es queixen de la retallada que ha sofert. Enguany, només una entitat com Creu Roja ja garanteix ajudes alimentàries per a més nens (1.000) que el Govern (700).

Davant els impagaments de la Generalitat, alguns ajuntaments, els que encara disposen de recursos, han decidit suplir els serveis aportant-hi diners. És el cas de l’Hospitalet, que ha augmentat un 100% la partida en serveis socials i un 50% en educatius. O el consistori de Santa Perpètua, de CiU.

El govern s’havia compromès a comunicar, abans que acabi aquest curs 2012 – 2013, als consells comarcals i ajuntaments la relació d’alumnes que s’han beneficiat de beca perquè ho puguin comprovar els serveis socials de proximitat, però a dia d’avui, tot i els requeriments de l’oposició, encara es desconeix la xifra.

(Visited 59 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari