El PSC replica el concert per la llibertat amb la reforma federal

Navarro ha trobat reciprocitat en la seva proposta de model territorial sobretot amb els líders socialistes de la conca mediterrània
Jaume Collboni
Jaume Collboni

Els socialistes catalans han sortit al pas de l’auge independentista suscitat pel concert de la llibertat celebrat aquest cap de setmana amb la proposta de reforma federal que el PSOE debatrà a final de setmana. El PSC ha mostrat aquest dilluns el seu “respecte” pels organitzadors i assistents al concert, però ha criticat que fos únicament “independentista” i que no s’al·ludís al dret a decidir.

“Ens hauria agradat que la convocatòria i els missatges haguessin posat l’accent en el dret a decidir”, ha dit el portaveu socialista Jaume Collboni, després de la reunió de la direcció del partit. Després de negar-se a participar del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, els socialistes esperen començar a fer “política en majúscules” amb la resta de grups a la comissió que arrencarà aquest dijous, dins el marc parlamentari.

Fer política també engloba, per al PSC, acordar amb el PSOE primer, i amb el PP després, la reforma de la Constitució per encabir-hi la seva proposta federal. Amb aquest objectiu, els socialistes celebren aquest cap de setmana un consell territorial a Granada, del qual sortirà un document de base.

Collboni ha recordat que el primer secretari, Pere Navarro, fa mesos que s’entrevista amb la resta de líders socialistes per plantejar-los la reforma. I “ha trobat receptivitat”, ha dit el portaveu sense concretar ni quin tipus d’acords. Navarro ha trobat complicitats amb els dirigents socialistes de la conca mediterrània.

Pel què fa a la data de la hipotètica consulta, el PSC no vol posar-hi data però adverteix que el procés “ni és tan ràpid ni tan fàcil com volen fer creure”.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari