Garzón rebutja defensar Edward Snowden

La defensa d'Assange té absorbit al jutge, mentre l'exanalista de la CIA segueix "perdut" a un aeroport de Moscou
Sense títol
Sense títol

El jutge Baltasar Garzón ha rebutjat defensar l’exanalista de la CIA i excontractista de l’Agència Nacional de Seguretat (NSA) dels EUA Edward Snowden, que porta sis dies “perdut” a un aeroport moscovita, segons ha confirmat aquest dissabte l’agència de notícies russa Interfax. Garzón ha argumentat que la defensa del fundador de Wikileaks, Julian Assange, absorbeix tot el seu temps i que és millor que se n’ocupin altres professionals.

 

L’exjutge de l’Audiència Nacional ha realitzat una defensa tancada d’Assange a Oviedo, on s’ha desplaçat per recollir un premi en reconeixement a la seva defensa dels drets humans. “Assange està privat de llibertat des de fa un any per defensar la llibertat d’expressió i informació“, ha afirmat el jutge, abans d’afegir que el fundador de Wikileaks pateix per ser coherent “fins a les últimes conseqüències”.

 

Per la seva part, Edward Snowden cumpleix el sisè dia atrapat a l’aeroport de Xeremétievo, a Moscou, amb el passaport anul·lat. Segons l’agència russa, que cita fonts “coneixedores de la situació”, no podrà abandonar Rússia sense reunir-se abans amb diplomàtics dels països que s’han oferit a donar-li asil, Ecuador, que ja protegeix Assange, i Venezuela.

 

Mentre, el pare de l’exanalista de la CIA, Lonnie Snowden, ha obert la porta a una possible tornada del seu fill als Estats Units. Snowden pare, en representació de la família, ha posat tres condicions al Departament de Justícia dels EUA perquè el seu fill torni al país: que no el detinguin abans del procés judicial, que no sigui sotmés a secret de sumari i que pugui escollir el lloc del judici. Encara no hi ha resposta del govern de Barack Obama.

 

D’altra banda, el cas de l’informàtic que va destapar la trama d’espionatge de les comunicacions telefòniques portat a terme pels governs estatunidenc i britànic pot acabar per impulsar un tractat d’extradició entre Rússia i els EUA. La falta d’acord entre les dues potències sobre aquesta matèria és la causa principal per la qual el govern rus no preveu entregar Snowden a Washington i aquest segueix bloquejat a Moscú.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.