La directora de l’Agència Trbutària paga l’error d’Hisenda amb la Infanta

El ministre Montoro entrega el cap de Viana per frenar un escàndol que perjudica la seva imatge i la de l'organisme fiscal
Cristóbal Montoro
Cristóbal Montoro

La fins ara directora de l’Agència Tributària, Beatriz Viana, ha pagat per l’errada d’Hisenda d’atribuir de manera errònia les vendes d’unes finques a la infanta Cristina en el marc del cas Nóos. Tot i que oficialment Viana ha dimitit del càrrec, les paraules del ministre d’Hisenda, Cristobal Montoro, al Consell de Ministres de divendres, aclareixen que ha pres aquesta decisió per aturar un escàndol que ha embrutat la imatge de l’organisme fiscal i podia perjudicar la carrera política.

 

“És una professional, una funcionària que ha entés que el seu relleu era el moment per enfortir la credibilitat de la institució que dirigia”. Montoro va elogiar qui fins ara ha estat part del seu cercle de confiança professional, en un discurs que per moments va tenir to de disculpa. “Perdo una col·laboradora excel·lent, però no la perdo tant perquè no estaré molt lluny.

 

Aquesta és la primera dimissió d’un càrrec del govern de Mariano Rajoy motivada per un escàndol públic, fet que el ministre va subratllar per tornar a referir-se a Viana com a un exemple polític. “Aquest és el concepte de servei públic que hem de tenir qui ocupem llocs de responsabilitat”.

 

El govern va presentar el substitut de Beatriz Viana al capdavant de l’Agència Tributària, Santiago Menéndez, fins ara director de l’Oficina Nacional d’Investigació del Frau (ONIF).

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.