La paciència d’Esquerra

El suport d'ERC al Govern d'Artur Mas implica recolzar unes mesures i unes lleis que són difícils d'empassar des de la posició ideològica dels independentistes.
Oriol Junqueras
Oriol Junqueras

La decisió estratègica de la direcció d’Esquerra Republicana de donar suport al Govern d’Artur Mas al Parlament ha forçat al partit independentista a acceptar un seguit de decisions que, en un context polític molt diferent haguessin estat inassumibles per la formació que lidera Oriol Junqueras.

 

Fins ara, Junqueras ha aconseguit, amb habilitat, mantenir ERC en la difícil posició d’avalar el Govern de CiU, en minoria, i alhora distanciar-se’n de manera crítica en els aspectes més desgastadors de la gestió. El cost pot ser elevat, però els republicans ho fan pensant en l’objectiu de convocar la consulta sobre el futur de Catalunya amb una data i una pregunta concreta. 

 

El suport que està brindant Esquerra a l’executiu presidit per Mas s’ha plasmat en diversos casos, com per exemple per alleugerir la pressió que l’escàndol del Palau de la Música suposa per als convergents.

 

Mes informació a l’edició en paper d’EL TRIANGLE d’aquesta setmana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides