L’opacitat de Price Waterhouse preocupa a TV3 i Cat Ràdio

La consultora ja es va encarregar del pla de viabilitat que va acabar amb l'ERO de Canal 9
Comitè empresa TV3 i CATRàdio
Comitè empresa TV3 i CATRàdio

“S’imaginen el grup Godó venent primer la publicitat de la Televisió de Catalunya que la de 8tv?”, ha dit Núria Amat, del comitè d’empresa de TV3, per evidenciar la preocupació dels treballadors davant la proposta de privatització, que conté l’informe de la consultora Price Waterhouse, sobre la gestió de la publicitat de la televisió pública.

Tant Amat com Rosa Gordillo, del comitè d’empresa de Catalunya Ràdio, han expressat aquest divendres, en la Comissió de Control de l’Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals la preocupació dels treballadors per l’opacitat que envolta l’Expedient de Regulació d’Ocupació que afecta 312 treballadors de l’ens públic.

Les dues representants han carregat contra el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart, per permetre que es mantinguin sous astronòmics –el director de TV3 cobra 25.000 euros més que el president de la Generalitat- i no considerar l’acomiadament col·lectiu com la darrera de les opcions.

Darrera de les retallades que planegen sobre els dos mitjans públics hi ha l’auditoria feta per Price Waterhouse Coopers, la consultora que l’any passat va dur a terme el pla de viabilitat de la televisió pública valenciana, que va acabar amb 843 acomiadaments.

La feina feta per la consultora privada a Canal 9 va ser criticada pels treballadors de la televisió, que discrepaven dels càlculs d’estalvi inclosos al pla de viabilitat. Mentre PwC calculava un estalvi de 54 milions per l’acomiadament de 1.295 treballadors, els treballadors calculaven una desviació del 16%, 9 milions menys d’estalvi, utilitzant els mateixos mecanismes que la consultora.

Tant la plantilla de la televisió valenciana aleshores, com la de TV3 i Catalunya Ràdio actualment, discrepen del model d’estalvi que comença per la base de l’ens i que “no arriba a les elits”. “Es creen càrrecs nous amb complements, a dit i no renuncien a revisar sous milionaris externs a la casa i en canvi opten per retallar la plantilla”, lamenten des del comitè.

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari