Denuncien el president Fabra a Anticorrupció per contractes irregulars a assessors

Els contractats treballaven a la seu local del PP de Castelló però a sou de l'Ajuntament, segons la denunciant Associació contra la Corrupció
Alberto Fabra
Alberto Fabra

Els casos de corrupció segueixen marcant l’agenda política valenciana malgrat la doctrina de tolerància zero que intenta imposar l’executiu presidit per Alberto Fabra. Assetjat pels casos Gürtel, Nóos, Emarsa, Brugal i Cooperació, el president valencià ha vist aquest dijous com l’Associació contra la Corrupció l’ha denunciat a la Fiscalia Anticorrupció per presumpta prevaricació en la contractació de dos assessors en la seva etapa com a alcalde de Castelló.

 

Quatre dies després de la inhabilitació per a l’exercici de càrrecs públics de l’exconseller Rafael Blasco, processat pel ‘cas Cooperació’ per desviar fons destinats al Tercer Món a operacions immobiliàries, la recentment creada Associació contra la Corrupció i per la Regeneració Social ha acusat Fabra i l’actual alcalde de l’Ajuntament de Castelló, Alfonso Bataller, de malversació de cabdals públics i falsedat documental en la contractació al 2011 de dos assessors del grup municipal.

 

El president de l’Associació contra la Corrupció, Enrique Soriano, ha explicat en una compareixença conjunta amb el sindicat Manos Limpias, amb qui ha signat un conveni de col·laboració, que aquests dos treballadors a sou de l’Ajuntament de Castelló no treballaven al consistori sinó a la seu local del Partit Popular.

 

Des del departament de Presidència de la Generalitat Valenciana han reaccionat tot afirmant que aquesta denúncia “és conseqüència de la política de tolerància zero que lidera Alberto Fabra”, mentre que en el PP valencià estan convençuts que la denúncia ve de dins ja que es refereix a qüestions de funcionament intern.

 

Més sorprenent ha estat l’escassa repercussió que ha tingut aquesta denúncia entre els partits de l’oposició a les Corts Valencianes. Algunes fonts apunten que el motiu seria que aquesta és una pràctica bastant estesa en totes les formacions polítiques. De fet, fa set mesos es va saber que el secretari de Política Social del PSPV, Miguel Soler, cobrava un sou de les Corts malgrat que treballava a la seu del partit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides