Presó incondicional per a Bárcenas

Tal i com havia demanat la Fiscalia Anticorrupció en considerar que hi ha indicis de delicte "aclaparadors" i que ha augmentat el risc de fuga
L'extresorer del PP, Luis Bárcenas
L'extresorer del PP, Luis Bárcenas

El jutge de l’Audiència Nacional instructor del ‘cas Gürtel’, Pablo Ruz, ha ordenat aquest dijous l’ingrés en presó incondicional i sense fiança de l’extresorer del PP, Luis Bárcenas, en considerar que s’ha incrementat el risc de fuga després que des de Suïssa s’hagi informat que s’han traspassat fons cap als EUA i l’Uruguai desde els seus comptes no bloquejats. Bárcenas, i la seva dona, Rosalía Iglesias, han comparegut aquest dijous davant del jutge Ruz per suposat frau i falsedat documental. En la seva declaració, l’extresorer del PP ha assegurat que els ingressos d’efectiu fets en comptes suïssos procedien d’inversors i de moviments borsaris.

 

A la petició de presó incondicional feta per la Fiscalia Anticorrupció, s’hi havien afegit l’acusació particular representada pel PSPV, mentre que l’exercida per l’associació d’advocats Adade havia sol·licitat presó amb la fiança que determini el jutge. Segons la fiscalia, s’hauria d’establir una fiança de responsabilitat civil de 28,1 milions d’euros a l’extresorer del PP, quantitat que garantiria l’abonament dels diners defraudats en cas que fos condemnat, circumstància més que possible considerant que, en l’escrit dirigit a Ruz, Anticorrupció veu indicis de delicte “aclaparadors”.

 

L’extresorer del PP i la seva parella han arribat per separat a l’Audiència Nacional, però no han evitat l’escridassada d’un grup de ‘iaioflautes’ madrilenys, que els han proferit crits de “lladres” i càntics com “la teva fortuna és la meva desgràcia” a les portes del tribunal.


Mig milió d’euros en bitllets de 500
Ha estat la novena vegada que Bárcenas declara davant del jutge per la seva imputació en el cas Gürtel, en aquest cas acusat de frau i falsedat documental per simular la venda de quadres a la falsa marxant argentina Isabel Mackinlay. Amb aquesta operació, la dona de Bárcenas va justificar un ingrés en el seu compte corrent de 560.000 euros en bitllets de 500.

 

Mackinlay, que no és marxant d’art sinó pintora i restauradora, va assegurar al jutge que mai ha vist la dona de Bárcenas ni els dos quadres que suposadament va vendre per encàrrec de l’extresorer del PP. Tampoc ha estat mai a Madrid, on suposadament es va tancar el contracte, com va assegurar al jutge per videoconferència des de Buenos Aires, una declaració feta pública aquest dijous pel diari El País.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides