Els diners de Petromiralles tornaven en AVE a Catalunya

L'entramat d'empreses intervingudes per la Guàrdia Civil en el frau de gasolina liderat per la catalana Petromiralles hauria estafat entre 250.000 i 270.000 euros diaris a Hisenda, segons les primeres estimacions de la benemérita. Els agents han confiscat nombrosa documentació, a més de més d'un milió d'euros en metàl·lic, un centenar de vehicles i 24 propietats.
Josep Maria Torrens
Josep Maria Torrens

L’operació ‘Walkers’ ha suposat la detenció de 17 persones a Barcelona, Girona i diferents ciutats d’Andalusia. Segons la Guàrdia Civil, la quantitat defraudada podria superar els 100 milions d’euros. Per a això, un bróker suís comprava la gasolina, enviava els fons a Hong Kong i des d’allí tornaven a Espanya, previ pas per paradisos fiscals. Els diners eren retirats per testaferros a Andalusia, que els retornaven a Catalunya mitjançant Ave, doncs les mesures de seguretat són més flexibles. Per fer possible tot aquest entramat, es creaven empreses pantalla que podien tancar-se un mes després abans que Hisenda pogués exigir el pagament de l’IVA.

Entre els detinguts es troba el Director General de Petromiralles i alcalde de Santa María de Miralles per CiU, Josep Maria Torrens, al costat del seu germà Pere, als quals es responsabilitza de l’entramat fraudulent. Els investigadors consideren que van crear un sistema que els permetia defraudar entre 250.000 i 270.000 euros diaris amb els quals oferien preus mitjançant els quals “acaparaven el mercat”.

 

Tots dos germans estan acusats de delictes contra la Hisenda pública i el mercat de consumidors, pertinença a una organització criminal i blanqueig de diners. Durant el registre de la vivenda personal de l’alcalde de CiU la policia va trobar un arma amb munició. Malgrat que Petromiralles és l’empresa principal de l’entramat il·legal, manté el seu funcionament perquè el jutge encarregat de la investigació considera que “és prou forta” i no es dedica només al frau. 

 

A més d’empresaris, entre els detinguts hi ha advocats, brokers i testaferros. Segons la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO), l’operació ‘Walkers’ es deriva de l’operació ‘Bashnya’, iniciada la passada primavera i en la qual es van detenir a 30 persona pel frau de 120 milions d’euros dins del mateix sector.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.