El Govern paga 67.000 euros a Deloitte perquè optimitzi els recursos del Consorci

Mascarell considera que l'ens "s'ha d'adaptar als nous temps"
Aula d'Acollida
Aula d'Acollida

La diputada socialista, Montserrat Capdevila, va interpel·lar durant el darrer Ple del Parlament el conseller Mascarell per demanar-li una “resposta sense ambigüitats” sobre el futur del Consorci per a la Normalització Lingüística a ponent.

El cap del Departament de Cultura va assegurar que el Govern “no té cap interès en desmantellar” el Consorci, però va matisar que l’ens “s’ha d’adaptar als nous temps”.

Capdevila acusa Mascarell de gastar-se 67.000 euros en la contractació de l’empresa Deloitte perquè elaborés un Pla director que asseguri la viabilitat de l’ens. Sis mesos després, des del comitè es queixen que encara no han vist l’informe, malgrat que el contracte d’adjudicació publicat per la Generalitat donava un termini de tres mesos.

La diputada recorda que com l’estudi de Deloitte, d’optimització i racionalització dels recursos i la planificació de les seves necessitats, “n’hi ha diversos fets amb els recursos del propi CPNL amb la participació de tothom: món local, plantilla i Generalitat, i en aquesta ocasió no ens han demanat la participació”.

Des del comitè recelen de les retallades que pugui patir un ens que sempre ha tingut “molta contractació temporal”, en funció dels pic de feina, i que ja s’ha reduït. De les 1.100 persones que hi havia treballant fa dos anys, ara són uns 750 a tot Catalunya. Si el Consorci desapareix de les comarques de Lleida, 11 llocs de treball, un per cada consell, també s’eliminarien.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari