Asfedro sobreviu, de moment

La Xunta de Galícia ha avançat els diners que l'associació Asfedro necessitava per poder afrontar els seus pagaments immediats, pel que podrà continuar la seva tasca amb drogodependents. Amb aquests 200.000 euros, l'entitat salva el seu futur immediat, però manté un deute de 120.000 euros que no pot cobrir amb els fons públics provinents de la seva subvenció, que representa un 93% dels seus ingressos.
Centre terapéutic O Confucio
Centre terapéutic O Confucio

Arran de la disminució de la seva subvenció, Asfedro va optar per prescindir de tres treballadors de l’àrea de prevenció, que van denunciar el seu acomiadament i que van aconseguir ser readmesos o indemnitzats. Aquest procés va suposar una important despesa per a l’associació, que no troba manera de compensar-la. La llei de subvencions impedeix que els ajuts públics assumeixin aquest cost, però tampoc hi ha a l’Administració cap estructura que pugui assumir la tasca que desenvolupa Asfedro.

L’Associació Ferrol de Drogodependència assisteix anualment a 1.200 addictes de la zona nord de la comarca de Ferrol, en la qual viuen 120.000 persones. Això vol dir que un 1% de la població de la zona són usuaris d’Asfedro, que en 28 anys ha aconseguit reconeixements com el premi Reina Sofia al treball social en 1990.

També gestiona una comunitat terapèutica, on hi poden arribar a conviure 22 addictes fins a un màxim de 6 mesos en els quals, a més de mantenir-se allunyats de la droga, aprenen competències per tractar de trobar feina un cop abandonin les instal·lacions.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari