Alícia Sánchez-Camacho fa la puta

La lideressa del PP de Catalunya té mala peça al teler. El pacte extrajudicial assolit amb l’exdirector de l’agència de detectius Método 3, Francisco Marco Jr., per tancar l’affaire de l’enregistrament del dinar que va fer a un reservat del restaurant La Camarga amb l’examant del fill gran de Pujol, Vicky Álvarez, lluny d’esvair el marro, la deixa en una dificilíssima posició on encara ha de donar moltes explicacions.

De tot aquest enrevessat colobrot en tenim algunes certeses:

1. Vicky Álvarez era una vella coneguda de Jorge Moragas, el poderosíssim cap de gabinet de Mariano Rajoy, a qui es va adreçar per demanar-li ajuda per resoldre els seus problemes econòmics personals.

2. Jorge Moragas li va recomanar que es posés en contacte amb la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho. Així ho va fer i ambdues van quedar a dinar el dia 7 de juliol de 2010.

3. Un cop concertat el dinar, algú va encarregar a Método 3 que fes l’enregistrament de la conversa. L’operatiu el va organitzar Elisenda Villena, la mà dreta de Francisco Marco Jr., i hi van intervenir dos mindundis de l’agència de detectius: Àlex Borreguero, que va portar el gerro de flors amb la gravadora que es va instal·lar al reservat del restaurant, i Julián Peribáñez, que va fer el control fotogràfic de la trobada des de l’exterior.

4. Elisenda Villena era molt amiga de Pepe Zaragoza, exsecretari d’organització del PSC, fet que ha servit per encolomar-li l’encàrrec de la gravació a Método 3. Pepe Zaragoza sempre ho ha negat amb vehemència, amb l’argument que no podia saber de cap manera que Alícia Sánchez-Camacho havia quedat a dinar amb Vicky Álvarez.

5. Segons han declarat tots els testimonis directament involucrats, Alícia Sánchez-Camacho sabia d’antuvi que el dinar anava a ser enregistrat i per això es va dedicar a tirar de la llengua a Vicky Álvarez perquè expliqués els detalls de la seva relació amb Jordi Pujol Ferrusola i els seus negocis. Fins i tot, Método 3 es va fer càrrec de pagar la factura de l’àpat.

6. La gravació d’aquest dinar va arribar a mans de la UDEF, que el va fer servir per elaborar els famosos esborranys sobre les finances de la família Pujol que va publicar El Mundo poc abans de les passades eleccions catalanes. Còpies d’aquesta gravació i un resum escrit del seu contingut han estat filtrats a diversos mitjans de comunicació que, de moment, no han gosat fer-la pública.

7. Pocs dies abans que el jutjat n. 21 de Barcelona, que instrueix la denúncia civil contra el “dret a a la intimitat” que va interposar Alícia Sánchez-Camacho, celebri el judici, la lideressa del PPC anuncia que ha tancat un acord amb Francisco Marco Jr.. L’exdirector de Método 3 li “demana perdó” per l’enregistrament, diu que li pagarà 80.000 euros (i 50.000 a Vicky Álvarez) i Alícia Sánchez-Camacho retira la denúncia civil i l’acusació particular en la denúncia penal que instrueix el jutjat n.14. D’on treurà Francisco Marco Jr. aquests 130.000 euros, si les seves empreses estan tancades, en fallida i amb uns enormes deutes salarials, fiscals i amb la Seguretat Social?

8. Amb aquesta maniobra, Alícia Sánchez-Camacho intenta, a la desesperada, que el contingut de la seva conversa amb Vicky Álvarez no surti a la llum pública. Aquest i no altre és l’objectiu de la diputada i senadora en tot el colobrot: impedir, com sigui, la difusió de la gravació. Primer, presentant la denúncia civil i afegint-se com a acusació particular a la penal; després, retirant-les.

9. Quan va interposar les denúncies, Alícia Sánchez-Camacho va declarar públicament que volia arribar “fins al final” per saber qui havia encarregat la gravació del dinar. Però, segons queda provat, ella sabia que la trobada amb Vicky Álvarez estava sent enregistrada i, per tant, qui va fer l’encàrrec a Método 3 l’havia advertida prèviament.

10. Alícia Sánchez-Camacho sap qui va encarregar i pagar aquest operatiu d’espionatge. Amb la presentació de les denúncies judicials per esbrinar-ho ha fet mobilitzar un centenar de policies i ha fet perdre temps i treball als jutges, funcionaris i fiscals que s’han ocupat del seu cas.

11. Francisco Marco Jr. era molt amic d’Alberto Fernández Díaz, germà del ministre de l’Interior, que li havia fet, com a mínim, dos encàrrecs d’investigació. Jorge Fernández Díaz, des del ministeri, s’ha involucrat a fons en el seguiment del cas Método 3.

Amb l'”acord de perdó” signat amb Francisco Marco Jr., l’affaire no queda tancat. Ni molt menys. Alícia Sánchez-Camacho ha de donar mooooltes explicacions a l’opinió pública per aquesta impresentable presa de pèl. I, per suposat, després de dir la veritat ha de dimitir de tots els seus càrrecs.

(Visited 54 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari