ElTriangle.eu - Diario digital de información, análisis y opinión

ElTriangle.eu - Diario digital de información, análisis y opinión

CATALÁN CASTELLANO
02-08-2017
Quins enregistraments preocupen la Generalitat?
El magistrado Santiago Vidal
El sumari que instrueix el jutge Juan Antonio Ramírez Sunyer, titular del jutjat n. 13 de Barcelona, sobre les declaracions fetes en actes públics de l'ANC per l'exsenador Santi Vidal és una bomba de rellotgeria. De moment, en aquest sumari, obert a instàncies del bufet d'advocats de l'exdirector general de l'ONCE, Miquel Duran, figuren com a investigats el mateix Santi Vidal, Carles Viver Pi-Sunyer (exmagistrat del Tribunal Constitucional i comissionat per la Transició Nacional de Catalunya) i Lluís Salvadó (secretari d'Hisenda de la Generalitat).

Però la investigació en marxa va molt més enllà. Així ho confirmen els interrogatoris que la Guàrdia Civil, en funcions de policia judicial, ha fet en les últimes setmanes a un grapat d'alts funcionaris de la Generalitat. En dos casos –els del secretari general de Presidència, Joaquim Nin, i el del director general de Comunicació, Jaume Clotet- els agents han apreciat indicis de delicte de "sedició", que comporta penes de fins a 15 anys de presó, valoració que, en tot cas, haurà de confirmar el jutge Juan Antonio Ramírez Sunyer.

Des que es va presentar la denúncia, a finals del passat mes de gener, les diligències judicials que s'instrueixen han estat declarades secretes. En aquest sentit, el periodista Guillem Martínez (del diari Contexto) explica en el seu últim article sobre el procés que el jutge hauria autoritzat, des de fa mesos, que es fessin intervencions telefòniques i de les comunicacions per mail dels principals dirigents secessionistes i, en concret, dels membres del govern català.

Els continguts d'aquestes converses i dels correus electrònics poden ser material d'alt voltatge susceptible d'obrir noves imputacions judicials que afectin la cúpula del Parlament i de la Generalitat. La seva filtració als mitjans de comunicació també podria tenir un efecte demolidor sobre l'opinió pública catalana i internacional. En aquest sentit, el digital OK Diario, molt vinculat al ministeri de l'Interior espanyol, està difonent aquests dies una conversa enregistrada a Jordi Manyà, excoordinador del secretariat nacional de l'ANC on explica alguns dels "secrets" de l'estratègia de la direcció processista.
Escribir comentario
* Campos obligatorios
Noticias relacionadas externas

Con el apoyo de: