ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 11-07-2018
Roures admet que Mediapro va corrompre dirigents del futbol a Amèrica
Pacta amb la Fiscalia dels EUA el pagament de 20 milions d'euros pel 'FIFAgate'
Jaume Roures | Foto: TV3
Imagina, una filial nord-americana de Mediapro, ha evitat anar a judici declarant-se culpable d'haver pagat de suborns a dirigents del futbol caribeny i centre-americà a canvi dels drets d'emissió de partits de classificació de dos mundials (2018 i 2022). En concret, ha reconegut que és culpable de dos delictes de conspiració per cometre frau electrònic.

El conglomerat audiovisual de Jaume Roures ha pactat amb la Fiscalia del Districte Este de Nova York el tancament de la investigació sobre aquesta branca de l'escàndol de corrupció del FIFAgate pagant 20 milions d'euros: 10 milions de multa, 5,4 milions que haurà de tornar a les federacions de futbol afectades i 4,3 milions pels beneficis obtinguts mitjançant els suborns.

Els executius d'Imagina Roger Huguet i Fabio Tordin havien admès la seva culpabilitat en la trama de suborns, al capdavant de la qual la Fiscalia ubicava un alt càrrec corporatiu resident a Europa que no va especificar. Gerard Romy, soci de Roures a Imagina i Mediapro, va ser assenyalat per un dels testimonis que van col·laborar amb la Justícia nord-americana, va revelar El Confidencial. Els tres empleats en el punt de mira de la Fiscalia van ser apartats d'Imagina el desembre del 2015, va anunciar Mediapro.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: