ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
redacció 06-07-2018
Plega el cònsol dels EUA a Barcelona
Marcos Mandojana deixa el consolat després de tres anys en el càrrec
Marcos Mandojana. | Foto: @USConsulateBCN.
El cònsol dels Estats Units a Barcelona, Marcos Mandojana, deixa el càrrec després de tres anys de feina a la capital catalana. Mandojana ha aprofitat la celebració del 4 de juliol, festa nacional dels Estats Units, per acomiadar-se públicament del càrrec.

El càrrec de cònsol dels EUA a Barcelona té jurisdicció a Catalunya, l'Aragó i el Principat d'Andorra. I és un càrrec que es renova cada tres anys per estar ocupat per diplomàtics de carrera.

En la celebració del 242° aniversari de la Declaració d'Independència dels EUA, Mandojana es va acomiadar davant de més de 700 convidats, entre els qui hi va haver el cap de Govern d'Andorra, Antoni Martí, el ministre d'Economia, Competitivitat i Innovació d'Andorra, Gilbert Savoia, el president de la Generalitat, Quim Torra, el president del Parlament, Roger Torrent, o l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

La recepció al consolat dels EUA a Barcelona va comptar, de fet, amb la presència d'autoritats i representants de les forces de seguretat, societat civil, política i econòmica de Catalunya, l'Aragó i el Principat d'Andorra.

Marcos Mandojana, acompanyat de la seva família, va arribar a Barcelona l'agost de 2015. Està previst que la seva pròxima destinació sigui l'ambaixada dels EUA a Ankara, Turquia. També s'espera que el nou cònsol general dels EUA a Barcelona arribi al mes d'agost.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: