ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 12-07-2018
La justícia alemanya accepta extradir Puigdemont per malversació
Rebutja lliurar l’expresident a Espanya per rebel·lió
Carles Puigdemont | Foto: Generalitat de Catalunya
El Tribunal Regional Superior de Schleswig-Holstein ha acceptat l’extradició a Espanya de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont per la presumpta comissió d’un delicte de malversació de fons públics, però no per rebel·lió

Per a aquest tribunal, la qualificació efectuada pel jutge que instrueix al Tribunal Suprem la causa que afecta els dirigents del procés, Pablo Llarena, no encaixa amb els delictes d'alta traïció i alteració de l'ordre públic de la legislació alemanya. En concret, indica que no es va produir la violència en la magnitud requerida per apreciar una presumpta alta traïció.

En principi, Puigdemont romandrà lliure fins que sigui lliurat a Espanya, ja que la justícia alemanya considera que l'expresident no ha mirat de marxar des que es troba sota la seva tutela, segons l’agència EFE.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: