ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 12-07-2018
El tribunal alemany descarta que Espanya persegueixi políticament Puigdemont
"És absurd", indica en el seu comunicat
Quim Torra i Elsa Artadi parlant per videoconferència amb Carles Puigdemont | Foto: @QuimTorraiPla
En conèixer que la justícia alemanya només accepta extradir-lo a Espanya perquè sigui jutjat per malversació i no per rebel·lió, l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha proclamat que han derrotat "la principal mentida defensada per l'Estat". Per la seva part, el president Quim Torra troba que s'ha ensorrat "un relat fictici" de l'Estat, en referència a la imputació d'un delicte de rebel·lió als dirigents del procés.

El comunicat del Tribunal Regional Superior de Schleswig-Holstein sobre la seva resolució, però, no només representa un revés a l'acusació de la Fiscalia espanyola i al processament dictat pel jutge Pablo Llarena, sinó que també desinfla de manera molt explícita un dels relats més estesos i mediàtics dels partidaris del procés, el referent a la persecució política.

En el punt quart, expressa: "El Tribunal descarta que la sol·licitud d'extradició s'utilitzi per perseguir políticament Carles Puigdemont a Espanya, com creuen els perseguits. És absurd atribuir-ho a l'Estat espanyol quan és membre de la comunitat de valors i de l'espai judicial comú de la Unió Europea. El Tribunal confia plenament que el poder judicial espanyol també complirà els requisits de la legislació nacional i comunitària".
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: