ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
08-06-2018
Què omet la Moncloa del currículum de Borrell?
| Foto: La Moncloa
Dels set anys del nou ministre d'Afers Exteriors com a conseller de l'empresa Abengoa (2009-2016) no hi ha ni rastre, com destaca l'organització Civio, especialitzada en l'anàlisi de dades.

La primera de les "ressenyes biogràfiques" dels membres del govern de Pedro Sánchez en el document que ha difós la Moncloa és la de Josep Borrell. És també la més llarga -una plana sencera-, juntament amb la de l'astronauta Pedro Duque, nou titular de Ciència, Innovació i Universitats.

Borrell va ser conseller independent i membre dels comitès d'auditoria, nomenaments i retribucions, així com president del comitè d'estratègia i tecnologia d'Abengoa. Va ser desimputat en la causa judicial sobre la gestió que va efectuar durant l'exercici del 2015 l'antiga cúpula de la companyia.

L'octubre del 2017, això sí, va declarar com a testimoni al judici sobre les indemnitzacions que, en el marc d'un preconcurs de creditors, van rebre l'expresident d'Abengoa Felipe Benjumea, l'exconseller delegat Manuel Sánchez Ortega i tres alts càrrecs més, jutjats per administració deslleial. Tots ells van ser absolts

Abengoa segueix lluitant per la seva supervivència i ha adoptat una estratègia de desinversions després d'haver aconseguit evitar el concurs de creditors.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: