ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 21-06-2018
Puigdemont diu al "rei del 3-O" que "no és benvingut a Catalunya"
Torra malda per implicar Felip VI en les negociacions amb el govern de Sánchez
Quim Torra i Carles Puigdemont | Foto: Junts per Catalunya
"Institucionalment, el Rei del 3-O no és benvingut a Catalunya", ha manifestat l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont en una entrevista concedida a El Nacional. Aquestes paraules es coneixen hores abans que l'actual president, Quim Torra, es reuneixi amb Puigdemont a Alemanya. Es preveu que enraonin sobre la presència de Torra a la cerimònia inaugural dels Jocs del Mediterrani, que se celebren a Tarragona, on hi serà el rei d'Espanya, Felip VI, presidint l'acte.

Puigdemont ha lamentat -"ja és gros"- "que li hàgim de recordar al cap d'Estat que el seu deure és ser cap d'Estat de tots, els que li cauen bé i els que no li caiem bé. Si no, no és el cap d'Estat constitucional i, per tant, la seva figura entra en una crisi constitucional claríssima. Però li hem de recordar. No ha actuat, no s'ha comportat com a cap d'Estat de tots els ciutadans de l'Estat espanyol".

Les darreres hores no han reeixit els intents del president Torra per implicar Felip VI en la negociació entre els governs espanyol i català, entre els quals destaca la carta remesa pels tres darrers presidents de la Generalitat, Artur Mas, Carles Puigdemont i el mateix Torra, demanant-li que rectifiqui el seu discurs del 3-O i que demani disculpes al "poble de Catalunya". El missatge va ser reenviat per la Zarzuela a la Moncloa. Torra i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es reuniran a Madrid el 9 de juliol.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: