ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 18-06-2018
Poble Lliure (CUP) vol llistes unitàries de l'esquerra 'indepe' el 2019
El PDECat advoca per la fórmula conjunta per assegurar “el nombre més gran possible de governs sobiranistes als ajuntaments”
| Foto: Poble Lliure
Poble Lliure, organització independentista integrada a la CUP, aposta perquè les esquerres independentistes impulsin "candidatures unitàries i republicanes" per a les eleccions municipals del 2019. El portaveu d'aquesta formació, Guillem Fuster, ha plantejat que aquestes llistes han de ser "un mur de contenció al feixisme" i han d'establir les bases "per a la construcció de la República Catalana".

A més, Poble Lliure vol que les forces independentistes promoguin la creació d'un "Congrés Nacional del Poble Català", ja que consideren que hi ha una "situació d'emergència nacional". Advoca, de fet, per una direcció estratègica compartida pel sobiranisme.

Per la seva part, el PDECat pretén confluir sota la marca Junts per Catalunya sense renunciar a formar candidatures unitàries en municipis on "la disgregació de forces" els impedeix d'incidir en la governabilitat, com ara els de l'àrea metropolitana de Barcelona.

La decisió ha estat adoptada en una convenció intermunicipal celebrada a Castelldefels amb la intenció d’assegurar “el nombre més gran possible de governs sobiranistes als ajuntaments”, segons el manifest dels postconvergents.

L'alcaldable del PDECat a Barcelona, Neus Munté, s'ha mostrat oberta a la fórmula de la candidatura unitària i a incorporar independents a les llistes.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: