ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 13-06-2018
Dimiteix Màxim Huerta per escàndol fiscal
Una setmana després d'haver pres possessió del càrrec de ministre de Cultura

El ministre de Cultura del nou govern de Pedro Sánchez, Màxim Huerta, ha anunciat la seva dimissió. L'escàndol del frau fiscal que ha denunciat avui El Confidencial ha acabat amb la seva curta carrera política; no ha durat ni una setmana.

Tot i declarar-se innocent, Huerta ha anunciat la seva dimissió per no perjudicar ni el projecte del president Sánchez ni la cultura en general.


"Me'n vaig amb l'abnegació de qui estima la seva feina per sobre de les seves dificultats. Me'n vaig perquè estimo la cultura més que res, i perquè així podré col·laborar en aquest projecte de Sánchez", ha reblat.

Huerta va defraudar Hisenda 218.322 euros utilitzant la societat Almaximo Profesionales de la Imagen SL per cobrar el que rebia per participar en El programa de Ana Rosa a Telecinco i intentar colar a Hisenda més de 300.000 euros de despeses injustificades. El periodista va ser multat amb 365.938 euros, que va acabar pagant.

Després de conèixer l'escàndol, Podem i el PP han demanat la seva dimissió "immediata". Inicialment, Huerta ha descartat dimitir adduint que està "al corrent amb Hisenda des de fa 10 anys" i que el frau va ser conseqüència d'"un canvi de criteri fiscal". També ha dit que comptava amb el suport del president Sánchez. Finalment, Huerta no ha aguantat la pressió i ha decidit plegar.

 

Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: