ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 18-06-2018
El Suprem arxiva la querella de Torra contra Rajoy
El president de la Generalitat va emprendre accions contra l'expresident espanyol per no publicar al DOGC el seu primer decret de nomenament de consellers
Quim Torra | Foto: Govern de la Generalitat
El Tribunal Suprem ha arxivat la querella que va presentar el president de la Generalitat, Quim Torra, contra l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy i l'exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría perquè es van negar a publicar al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) el primer decret de nomenament dels consellers, del 19 de maig.

Aquell decret incloïa les restitucions de quatre exconsellers encausats, Jordi Turull, Josep Rull, Lluís Puig i Toni Comín, motiu pel qual el govern de Rajoy es va negar a fer efectius els nomenaments al DOGC, de manera que es va endarrerir l'aixecament de la intervenció efectuada a la Generalitat de Catalunya a través de l'article 155 de la Constitució.

El Suprem no ha admès la querella perquè, segons argumenta, aquesta no descriu la comissió de cap il·lícit penal i, en concret, "no permet inferir, ni tan sols indiciàriament, la comissió", per part de Rajoy i Sáenz de Santamaría, "d'un delicte de prevaricació administrativa per omissió.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: