ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 19-05-2018
Torra restitueix Turull, Rull, Puig i Comín
Pere Aragonès serà el vicepresident i Elsa Artadi la consellera portaveu, i Ernest Maragall Exteriors
Quim Torra, firmant nou Govern
Quim Torra ja ha nomenat els consellers del nou Govern, una llista que inclou tan dirigents empresonats com els que són a l'exili. D'una banda, Jordi Turull repetirà com a conseller de la Presidència, i Josep Rull es torna a situar al capdavant de Territori i Sostenibilitat. Tots dos, recordem-ho, són a la presó d'Estremera.

El Consell Executiu també inclou dos dels consellers exiliats a Bèlgica. Lluís Puig es mantindrà com a conseller de Cultura, i la sorpresa, Toni Comín, d'Esquerra, que repetirà a Salut.

Es tracta d'un govern amb dos puntals clars: d'una banda Pere Aragonès, nou home fort d'Esquerra, que ocuparà el lloc de Junqueras: es convertirà en vicepresident i alhora serà el titular d'Economia i Hisenda. L'altra figura clau del Govern, Elsa Artadi, en serà la portaveu i la titular d'Empresa i Coneixement.

Pel que fa a la resta de noms, destaca el d'Ernest Maragall com a conseller d'Exteriors.

Miquel Buch serà el nou conseller d'Interior, Josep Bargalló es farà càrrec d'Ensenyament, Ester Capella serà la titular de Justícia i Chakir El Homrani s'estrenarà com a conseller de Treball i Afers Social. L'executiu el completen Jordi Puigneró com a conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública i Teresa Jordà, al capdavant d'Agricultura.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: