ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 20-04-2018
La Generalitat reclama 5,2 ME a Mas pel 9N
Intervinguda via article 155, sol·licita la condemna al Tribunal de Comptes
Artur Mas
La Generalitat de Catalunya, controlada pel govern espanyol arran de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, ha sol·licitat al Tribunal de Comptes que condemni l'expresident Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i els exconsellers Francesc Homs i Irene Rigau al pagament de 5,2 milions d'euros per l'organització de la consulta del 9 de novembre del 2014. Argumenta que l'administració catalana ha patit un perjudici derivat de l'ús de fons públics.

El domicili d'Artur Mas va ser embargat provisionalment com a garantia per cobrir els 2,4 milions d'euros que li restaven per totalitzar la fiança de 5,2 milions reclamada per l'organització del 9N. La demanda presentada al Tribunal de Comptes també es dirigeix contra cinc ex-alts càrrecs, Jordi Vilajoana, Jaume Domingo, Lluís Bertran, Josefina Valls i Ignasi Genovès.

Es tracta de la primera vegada que la Generalitat no s'alinea a favor d'aquests antics del govern català en aquest procediment. De fet, havia assegurat que el 9N no havia causat cap perjudici a l'erari públic.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: