ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
redacció 26-04-2018
El Constitucional admet la impugnació contra Puigdemont
El TC ja havia deixat en suspens la designació de l'expresident el passat mes de gener
| Foto: Google

El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit la impugnació del govern central a la designació de Carles Puigdemont com a candidat per a ser investit president de la Generalitat de Catalunya en el ple que estava previst pel 'passat 30 de gener.

L'executiu de Mariano Rajoy havia recorregut la designació de Puigdemont en considerar que un fugit de la justícia no podia ser investit president de la Generalitat per via telemàtica.

El TC en la seva resolució presa per unanimitat dels seus membres adverteix que davant la possibilitat que es procedís a investir Puigdemont, aquesta decisió seria declarada nul·la.

La resolució que es notifica al president del Parlament, Roger Torrent, i la resta de membres de la Mesa de la cambra els avisa que tenen el "deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada", afegint que "s'abstinguin d'iniciar, tramitar, informar o dictar, en l'àmbit de les seves respectives competències, acord o actuació alguna que contravingui l'expressada suspensió, advertint-los de les eventuals responsabilitats, inclosa la penal, en les quals poguessin incórrer en cas de no atendre aquest requeriment".

Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: