ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
09-04-2018
Amb la salut no s‘hi juga
Amb la salut no s’hi juga. Aquesta expressió és una exigència més que una realitat. Perquè, malauradament, hi ha massa negocis –molts d’ells, bruts i intolerables- que juguen amb la salut de les persones. Per denunciar-ho i aprofitant la celebració del Dia Mundial de la Salut, el passat dia 7 d’abril es va organitzar una jornada internacional contra la privatització i la mercantilització de la salut.

La Marea Blanca de Catalunya es va encarregar de coordinar l’acte que es va celebrar a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, en el qual van intervenir representants de tots els col·lectius que lluiten per un servei de salut digne, universal i gratuït per tothom. Usuaris i professionals de la sanitat, activistes dels moviments socials i sindicalistes es van succeir en les diferents intervencions que es van fer sota el lema global de Health4all (Salut per tots). S’hi van afegir més lemes: "Salut és tot", "Salut, principi de tot", "Salut és nom de dona", "Salut és vida", "Precarietat no és salut" i "Per la salut, lluita obrera".

Les llistes d’espera exagerades, els entrebancs per l’accés a la sanitat gratuïta, les retallades en els pressupostos dedicats a l’atenció sanitària pública, el negoci de les empreses d’assegurances privades i el de les farmacèutiques, les dures condicions laborals dels treballadors de la salut i els serveis socials... totes aquestes qüestions van ser denunciades a Barcelona, Gaza, Nairobi o Manila.

Dissabte se’ns va recordar que “les retallades i la pobresa maten”. Aquí i a tot arreu. Cap al final de l’acte, un grup de iaioflautes va interpretar una versió particular de la cançó Resistiré d’El Dúo Dinámico’. Van començar dient: “Quan perdis tota l’esperança, quan ens destrueixin la Sanitat, quan ens impedeixin l’assistència i ens facin fora de l’hospital...”. La tornada era: "Resistiré per seguir lluitant, suportaré els cops i mai no em rendiré. Els iaioflautes venim de molt lluny. Resistiré. Resistiré”. I acabava: “Quan et despertis cada dia veient el teu poble en rebel·lió, aixeca’t i mira’t al mirall i marxa contra la corrupció”.

Doncs, això!
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: