ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 01-02-2018
Torrent no posa terminis a la investidura
Reitera que Puigdemont és l'únic candidat i nega que s'hagi plantejat la dimissió
Torrent i Puigdemont, durant la seva recent reunió a Brussel·les | Foto: Roger Torrent
El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha reiterat aquest dijous, en una entrevista concedida a RAC1, que Carles Puigdemont és l'únic candidat a la presidència del govern català i ho seguirà sent, per bé que no ha posat cap termini per a la celebració del ple d'investidura, ajornat el passat dimarts.

Malgrat la controvèrsia de les cinc trucades telefòniques que, segons ERC, li va fer sense obtenir la seva atenció, Torrent ha dit que manté una "molt bona" comunicació amb el candidat de Junts per Catalunya. D'altra banda, s'ha abstingut de valorar políticament els explosius missatges de text que Puigdemont va enviar a Toni Comín, revelats per Telecinco aquest dimecres. Ha apel·lat, això sí, a la generositat per poder avançar.

Torrent, que afirma que el ple d'investidura se celebrarà amb totes les garanties, s'ha definit com a "hereu" de Carme Forcadell, tot indicant que "en la defensa de la democràcia, m'hi trobaran tant com a ella" i que no retrocedirà "ni un mil·límetre" en la defensa dels drets polítics de Puigdemont.

Així mateix, ha negat categòricament que en el context de tensió política de les darreres hores s'hagi plantejat la possibilitat de plegar i ha defensat la vigència del procés: "Quantes vegades hem sentit que el procés s’ha acabat? I quantes s’ha desmentit massivament? Cada cop que la repeteixen, es repeteix l’evidència que la determinació d’una majoria de la població catalana va creixent".
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: