ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
19-02-2018
Quin web cita l'operació Anubis com una batalla?
Josep Maria Jové, número dos d'Oriol Junqueras, va ser un dels detinguts durant l'operació Anubis
La versió en castellà de la Wikipedia. Tot i ser definida com a "operació policial" pel text, a la fitxa inclosa al marge dret de l'entrada sobre l'operació Anubis, on es resumeixen xifres principals, hi ha una presentació de les dades feta a partir del mateix disseny que, per exemple, s'usa amb la històrica batalla de Stalingrad (1942-43).

El requadre sobre els fets del passat 20 de setembre, d'entrada, va encapçalat per dos sabres creuats. S'hi defineix com a parts "bel·ligerants", d'una banda, el Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona i la Guàrdia Civil ("actuant com a policia judicial", s'hi especifica), i d'una altra, la Generalitat de Catalunya i "manifestants independentistes catalans".

Aquesta descripció assenyala com a "comandants" Juan Antonio Ramírez Sunyer (el titular del Jutjat 13) i Carles Puigdemont, aleshores president català. Com a cirereta, apunta en el capítol de "baixes": "3 Nissan Patrol danyats (135,632 €)", d'un cantó, i "14 detencions", de l'altre.

Una exageració semblant es troba a la versió portuguesa, que apunta com a nom alternatiu a l'operació Anubis "Batalla per Catalunya". L'única referència que dóna per fer-ho és una entrevista de l'historiador Josep Fontana a Eldiario.es, que sembla haver estat malentesa. Fontana simplement hi diu en sentit figurat: "No dic que aquesta sigui una batalla entre bons i dolents, però és una en què possiblement perdem tots".
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: