ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 23-02-2018
Barcelona retira l'estàtua d'Antonio López el 4 de març
La figura de l'empresari i esclavista passarà al MUHBA
L'estàtua d'Antonio López, primer marquès de Comillas i figura molt controvertida perquè va traficar amb esclaus, serà retirada el pròxim 4 de març de la plaça que porta el seu nom, ubicada en un extrem de la Via Laietana de Barcelona.

La figura d'aquest industrial barceloní tindrà com a destí el magatzem del Museu d'Història de Barcelona (MUHBA), on hi ha l'estàtua eqüestre del dictador Francisco Franco.

L'acte de retirada, anunciat aquest divendres, tindrà lloc durant una festa ciutadana. La plaça on s'ha ubicat també canviarà de nom: la idea és que passi a dir-se Idrissa Diallo, com a tribut al jove senegalès mort el 2012 al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona França.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: