ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 19-01-2018
Tanca el controvertit centre del dr. Blasi a Gràcia
El Centre Especial de Treball Arapdis, fundat pel psiquiatre Ramon Blasi, ha tancat les seves portes i busca allotjament per a un centenar d’empleats que són pacients amb problemes de salut mental, revela el Diari del Treball citant fonts internes.

En concurs de creditors des del passat mes d’octubre, aquest centre de treball concebut com un entorn per compatibilitzar el tractament de malalties mentals amb l’ocupació assegura que ha de tancar perquè no rep fons de la Generalitat de Catalunya. El Departament de Treball, però, sosté que s’han pagat totes les subvencions sol·licitades per Arapdis el 2017.

Segons els testimonis de familiars dels malalts recollits pel Diari del Treball, la salut mental dels pacients es troba en risc arran d’un tancament sobtat, ja que es posa en perill la rutina d’activitat que mantenien.

El setmanari EL TRIANGLE ha denunciat des del 1995, basant-se en fonts d'extreballadors, que el centre del doctor Blasi mantenia uns vuitanta malalts mentals en condicions deficients pel que fa a la massificació i a l'alimentació. També es feien crítiques per la medicació. Arran d'aquelles informacions, el doctor Blasi va presentar una querella contra EL TRIANGLE que va acabar amb una absolució.

Extreballadors i familiars de pacients ingressats en el centre encara denunciaven el 2014 que Arapdis tenia instal·lacions desfasades i preus abusius, així com un suposat "descontrol" assistencial que atribueixen al poc personal existent. En particular, algunes famílies consideraven que el doctor Blasi no dedicava l'atenció que ells creien que mereixien uns pacients privats que abonaven més de 3.000 euros mensuals.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: