ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 27-01-2018
La CUP investirà Puigdemont si impulsa la república
Els antisistema criden a desobeir al Constitucional però no garanteixen el seu vot a l'expresident
Carles Riera, diputat de la CUP | Foto: TV3
La CUP ha deixat clar aquest dissabte que segueix apostant per la desobediència com a full de ruta per mantenir el pols amb l'Estat.

Després de la reunió del seu consell polític, la formació ha decidit no garantir encara que els seus quatre diputats donin suport a Carles Puigdemont en el cas que la seva candidatura pogués presentar-se a la sessió d'investidura, però també han assegurat que no acceptaran que es proposi a cap un altre aspirant, perquè això en la seva opinió significaria actuar "a la mida del Tribunal Constitucional".

Amb aquesta decisió, els antisistema pressionen a la majoria independentista perquè no defugi el xoc amb l'Estat. Per això donen suport a l'expresident en la mesura que "simbolitza un conflicte democràtic".

El portaveu de la CUP al Parlament, Carles Riera, s'ha pronunciat abans que es conegui la decisió del Tribunal Constitucional sobre la impugnació del ple d'investidura que ha demanat el Govern.

Ha dit que, de consumar aquesta suspensió, el Parlament ha de "desobeir", i ha garantit que, en tot cas, els quatre diputats del seu partit seran a la Cambra "el dia 30 a les 15 hores", que és quan està fixat l'inici de la sessió.

Però si Junts per Catalunya i ERC es pleguen a les "directrius" de les institucions de l'Estat, i acaben presentant a un altre candidat a la investidura, la CUP ha anunciat que "no participarà" en aquest eventual ple. "No estarem en un ple en què Puigdemont no sigui el candidat", ha assegurat Riera.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: