ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 10-01-2018
Els papers de la incineradora assenyalen 3 ME desviats al procés
Els investigadors apunten que l'import procedeix del FLA
Els documents van ser interceptats abans de ser destruïts a la planta de Tersa, a Sant Adrià de Besòs | Foto: Google Maps
La investigació judicial sobre l'organització del referèndum de l'1-O ha detectat un desviament de més de 3 milions d'euros en els documents interceptats per la Policia Nacional que agents dels Mossos d'Esquadra pretenien destruir el passat 26 d'octubre en una incineradora de Sant Adrià de Besòs.

Segons revela El País, els investigadors apunten que l'import procedeix del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), per la qual cosa serien diners públics dedicats a una finalitat il·lícita. La mateixa informació especifica que no es tracta dels diners que va rebre com a subvenció Òmnium Cultural, els quals es troben sota la lupa de la Guàrdia Civil.

Els apunts comptables inclosos en els documents interceptats, afegeix aquesta informació, assenyalen una xifra que els investigadors relacionen amb una discrepància comptable de 3 milions ja detectada per Hisenda quan va estudiar els comptes de la Generalitat. Segons El País, el substitut de Juan Antonio Ramírez Suñer, l'instructor de la causa que s'acaba de reincorporar després d'una baixa mèdica, va comunicar a l'Advocacia de l'Estat que podia intervenir com a perjudicada en aquest cas. El desviament dels tres milions pot comportar un altre delicte de malversació.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: