ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
03-01-2018
Puigdemont tornarà si hi ha un "pacte polític"
Ferran Bel no descarta la via telemàtica per investir el candidat de JxCat si no hi ha acord amb l'Estat
Ferran Bel
El responsable d'acció política del PDeCat, Ferran Bel, en declaracions a Cuatro, ha condicionat el retorn a Espanya de l'expresident del Govern Carles Puigdemont per a una eventual investidura al Parlament a què hi hagi un "pacte polític" previ amb l'Estat.

Durant la campanya electoral, Junts per Catalunya assegurava que Puigdemont tornaria en cas de poder ser president.

D'altra banda, no ha descartat la via telemàtica per investir a Puigdemont com a president de la Generalitat perquè, segons ha recalcat, "hem de buscar qualsevol possibilitat" si no és possible que se celebri una investidura "amb garanties jurídiques i democràtiques".

"La situació normal és que el president pogués comparèixer i fer el seu discurs d'investidura però si no tenim garantia que això pugui ser així haurem de buscar alternatives", ha assenyalat.

D'altra banda, Bel ha negat que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, pugui ser candidat a la presidència en un debat d'investidura: "l'acord era que el 'presidenciable' era Puigdemont si treia més escons. No ens trobaran en cap batalla", ha remarcat.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: