ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 21-01-2018
El fiscal demanarà la detenció de Puigdemont a Dinamarca
El Suprem descarta fer-ho si es tracta d'una visita llampec per no perjudicar la imatge d'Espanya
| Foto: TV3
El fiscal general de l'Estat ha comunicat que demanarà al Tribunal Suprem una nova ordre europea de detenció contra Carles Puigdemont si es confirma el viatge de l'expresident de la Generalitat a Dinamarca.

En un breu comunicat, la fiscalia assegura que està pendent del viatge de Puigdemont i que tenen la intenció d'"actuar immediatament", demanant al jutge instructor del cas, el magistrat Pablo Llarena, que emeti una nova euroordre per arrestar el líder de Junts per Catalunya.

El Suprem descarta fer-ho si es tracta d'un viatge llampec per evitar, així, perjudicar la imatge d'Espanya.

Al desembre el jutge Llarena va retirar l'euroordre contra Puigdemont i els exconsellers per evitar que la justícia belga pogués limitar els delictes de rebel·lió i sedició.

En cas d'una hipotètica detenció o citació judicial a Dinamarca, la situació de Carles Puigdemont li complicaria les possibilitats de venir a la investidura. El seu advocat, Jaume Alonso-Cuevillas, explica també que no està descartat que pugui viatjar a Catalunya.

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha dit que no té cap dubte que serà detingut si s'activa. En una entrevista a la cadena COPE, Zoido ha afegit que Puigdemont està fugit i no té immunitat.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: