ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 26-01-2018
Arran reivindica l’atac a ‘Crónica Global’
L’organització juvenil de l’òrbita cupaire es justifica acusant aquest diari digital de “donar ales al feixisme” i encobrir “grups neonazis”
Mar Ampurdanès, portaveu d'Arran, va intervenir en l'acte final de campanya de la CUP a Barcelona. Crónica Global va publicar un reportage sobre el xalet amb piscina de la seva família. | Foto: Arran
"S'ha d'exigir a tots els mitjans que deixin de donar ales al feixisme, i s'ha d'assenyalar aquells que ho fan interessadament”. D’aquesta manera ha justificat Arran, l’organització juvenil de l’esquerra independentista de l’òrbita de la CUP, l’atac vandàlic que ha reconegut haver perpetrat durant la matinada d’aquest dijous a la façana de la redacció del diari digital Crónica Global, que ha aparegut amb els vidres trencats i plens de pintades.

Arran contextualitza la seva acció en el marc d’una “campanya nacional” que porta per nom “Il·luminem la foscor. Ofeguem el feixisme!”. Aquesta organització defensa que era necessària pel “paper d’alguns mitjans de comunicació en l’encobriment i encoratjament dels grups neonazis” i dels “atacs feixistes”, i cita en aquest sentit la cobertura informativa de manifestacions de Societat Civil Catalana “que acaben amb persones ferides”. També retreu a mitjans com Crónica Global que “s’inventen notícies per tal d’atiar un conflicte identitari a Catalunya”.

“No volem viure nous casos com els de Guillem Agulló [militant independentista assassinat el 1993 per ultradretans], Sònia Rescalvo [dona transsexual assassinada per neonazis el 1991] o en Roger [jove okupa assassinat per un grup d’estètica skin head]”, plantegen.

Crónica Global, un diari digital editorialment oposat al nacionalisme i l’independentisme catalans associat a El Español, havia patit tres actes vandàlics durant els darrers tres mesos. Ara, ha descrit l’atac patit com un acte de kale borroka, en referència als actes violents comesos al País Basc per joves afins a ETA. El director d’El Español, Pedro J. Ramírez, per la seva part, considera que s'ha tractat d'un ”atac terrorista”.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: