ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 22-12-2017
Puigdemont diu que el 21-D obre una nova etapa política a Europa
"La República ja està proclamada" i "Catalunya vol ser un estat independent", assegura
| Foto: 324
El cap de llista de Junts per Catalunya, l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, ha proposat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, una reunió "a Brussel·les o en un altre lloc de la Unió Europea que no sigui l'Estat espanyol perquè hem d'abordar la nova etapa política que comença a Catalunya, l'Estat i Europa".

Puigdemont troba que aquest és l'abast del resultat del 21-D, que s'ha saldat amb una victòria de Ciutadans que no impedeix l'independentisme formar govern. Així mateix, ha reclamat "una rectificació urgent" i ha lamentat que "han pretès trencar la societat catalana i la normalitat democràtica de les nostres institucions". "Rajoy ha de deixar de crear més problemes", ha dit sobre l'interlocutor a què ha interpel·lat per oferir-li diàleg sense, segons ha donat a entendre, condicions prèvies.

A més, l'expresident ha esgrimit la dada de participació i la població de Catalunya -"7 milions"- per reiterar que "ens hem guanyat el dret a ser escoltats" per les institucions comunitàries, malgrat que els partidaris de la independència són només 2 milions de votants.

Via unilateral?
Pel que fa a la formació d'un nou govern, ha explicat que "podem governar amb tranquil·litat amb ERC", i s'ha obert a assolir acords amb la CUP o a altres formacions. Preguntat per la via unilateral cap a la independència, ha donat per acabada "la unilateralitat del 155" i "la intervenció de les finances de la Generalitat".

Així mateix, ha dit que el govern espanyol ha d'abandonar "la unilateralitat", la qual cosa per a ell comporta acceptar una votació sobre el futur polític de Catalunya: un altre referèndum. "La República ja està proclamada", ha assegurat posteriorment. "Catalunya vol ser un estat independent, aquest és el desig del poble català", ha respost després en anglès.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: