ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
01-12-2017
Per què l''Ara' ha retallat un article de Joan B. Culla?
Joan B. Culla | Foto: TV3
L'historiador Joan B. Culla, un habitual de les tertúlies de TV3 i Catalunya Ràdio, va escriure un article al diari Ara el passat 27 de novembre sobre els noms que tanquen les llistes electorals del 21-D, però va ser un apunt sobre el 6è de la candidatura de Ciutadans per Barcelona, el seu antic company de tertúlia Nacho Martín Blanco, el desencadenant d'una bola de neu a les xarxes i l'objecte d'una tisorada al text original.

Basant-se en l'escrit inicialment publicat per Culla, un usuari de Twitter, Xavier F. Domènech, va difondre que Nacho Martín Blanco és nebot de l'exprocurador a les Corts franquistes, exministre de la UCD, exsenador i exdiputat Rodolfo Martín Villa. Culla, en concret, va dir de Martín Blanco: "Veure'l ara als rengles del partit taronja resulta lògic: nebot com és del falangista Rodolfo Martín Villa, ¿com voleu que no se sentís atret pel discurs neojoseantoniano de Rivera?".

Posteriorment, el mateix usuari de Twitter va comprovar que aquest fragment havia estat eliminat de l'article i va demanar als seus seguidors que no fessin difusió de la suposada relació de parentiu entre el candidat de Ciutadans i l'exministre perquè, segons va relatar, no havia rebut la confirmació que havia demanat al diari Ara sobre la veracitat de l'afirmació de Culla. Massa tard: entre d'altres, el columnista d'El Nacional Enric Vila hi havia sucat: "Tantes converses privades, Nacho Martín Blanco, i aquesta l'havies passat per alt. Quins ous que tens".

El què de tot plegat, segons ha pogut saber EL TRIANGLE, és que l'Ara va suprimir el fragment després que Ciutadans reclamés una rectificació, ja que no és cert que Nacho Martín Blanco i Rodolfo Martín Villa siguin nebot i oncle, com va afirmar Joan B. Culla.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: