ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 13-12-2017
La Junta Electoral obre expedient a la CCMA per dos editorials de Terribas
Atribueix manca de neutralitat sobre la destitució del govern Puigdemont a 'El Matí de Catalunya Ràdio'
| Foto: El Matí de Catalunya Ràdio
La Junta Electoral Central (JEC) ha ordenat a la Junta de Barcelona que obri un expedient sancionador que pot donar lloc a una multa màxima de 3.000 euros contra la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per la cobertura informativa efectuada pel programa El Matí de Catalunya Ràdio sobre la destitució del darrer govern de la Generalitat, revela El País.

Segons aquesta informació, el programa matinal de la ràdio pública catalana, que presenta la periodista i exdirectora de TV3 Mònica Terribas, va incomplir el seu deure de respectar la neutralitat informativa i el pluralisme polític, que marca la Llei Orgànic de Règim Electoral General (LOREG).

L'expedient és fruit de dues denúncies presentades pel Partit Popular contra dues editorials del programa, a les quals la JEC atribueix judicis de valor i posicionaments personals en un to "partidista i electoralista". La Junta de Barcelona havia desestimat anteriorment emprendre accions sobre les denúncies, referents a la cobertura informativa dels dies 28 i 30 de novembre.

La JEC també destaca que el programa de Terribas va nodrir el relat d'una repressió estatal de l'independentisme i va posar aquest espai de la ràdio pública al servei dels partits independentistes en perjudici dels altres, de manera que va vulnerar el principi de neutralitat.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: