ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 04-12-2017
Junqueras, Forn i els Jordis seguiran a la presó
El jutge Llarena imposa fiances de 100.000 euros a la resta d'exconsellers empresonats
| Foto: 324
El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha decidit mantenir a la presó l'exvicepresident Oriol Junqueras, l'exconseller d'Interior Joaquim Forn i el president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el president d'Omnium Cultural, Jordi Cuixart. Pel que fa a la resta de membres de l'últim govern de la Generalitat empresonats, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa, Meritxell Borràs i Carles Mundó, podran recuperar la llibertat si dipositen fiances de 100.000 euros, però no podran abandonar el territori espanyol i hauran de comparèixer setmanalment al jutjat.

Aquesta decisió ha estat adoptada després que tots ells, de manera diversa, acatessin l'article 155 de la Constitució i expressessin renúncies a la via unilateral cap a la independència de Catalunya. L'acceptació del citat article, a parer del jutge, no suposa "el reconeixement de cap canvi".

El diferent tractament a Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart amb relació a la resta d'empresonats ha estat justificat pel jutge per l'existència, segons el seu parer, de risc de reiteració delictiva. En concret, troba directament vinculades les "aportacions" de tots quatre amb "una explosió violenta que, en cas de reiterar-se, no deixa marge d'esmena o de satisfacció a aquells que es vegin afectats per ella".
Escriu un comentari
* Camps obligatoris