ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
01-12-2017
Francesc Homs treballa per a la XAL
L'empresa pública de la Diputació de Barcelona està dirigida pel seu amic Francesc Pena
Pena darrere d'Homs camí del Suprem.
L'exconseller de la Generalitat, Francesc Homs, ha estat contractat aquest any com a assessor extern per la Xarxa Audiovisual Local (XAL), segons publica El Mundo. La XAL és una empresa de titularitat pública depenent de la Diputació de Barcelona, i dedicada a fer productes audiovisuals.

La Xarxa Audiovisual Local està dirigida per Francesc Pena, que ocupa el càrrec de conseller delegat de l'empresa des de l'arribada dels convergents a la presidència de la Diputació, i que és íntim amic i home de confiança d'Homs.

L'exportaveu del govern d'Artur Mas, ha estat contractat sense concurs públic al considerar-se un treball menor segons els paràmetres de la Diputació de Barcelona, amb una facturació inferior als 18.000 euros més IVA.

Tot i que Homs no ha volgut concretar l'import que ha rebut de mans del seu amic i responsable de la XAL, Francesc Pena, ha transcendit que es podria estar parlant d'un contracte de 10.000 euros.

Francesc Homs hauria estat fent feines com a advocat especialitzat en compliance, que és l'adequació de les estructures de les empreses a la seva responsabilitat penal segons els nous criteris del Codi Penal.

L'amistat d'Homs i Pena es va poder constatar quan el conseller delegat de la XAL va acompanyar a l'exconseller de la Generalitat a declarar davant el Tribunal Suprem per la seva participació en la consulta independentista del 9-N.

Francesc Pena va ser el responsable del tancament de COMRàdio, emissora de la Diputació de Barcelona durant els anys que va està governada pel PSC. Personatge qüestionat fins i tot dins de la mateixa Diputació, s'assegura que aguanta en el càrrec per la seva amistat amb Homs.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: