ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 28-11-2017
Montoro reclama 167 ME d’IVA a la CCMA
La 'Corpo' acusa Hisenda de no actuar segons la llei i anuncia que plantarà cara
Núria Llorach, presidenta en funcions de la CCMA des de l'11 d'abril del 2016.
El Ministeri d’Hisenda, que encapçala el ministre Cristóbal Montoro, reclama a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) 167,4 milions d’euros per deduccions de l’IVA corresponents als exercicis fiscals dels anys 2015, 2016 i 2017. Diverses televisions autonòmiques han rebut notificacions sobre l’obligació de pagar el 21% d’IVA, a diferència del que havien fet fins ara.

Mentre Hisenda troba irregular la tributació de televisions públiques com TV3, la CCMA ha anunciat que recorrerà a “mitjans legals” per no haver de pagar: argumenta que la decisió del ministeri no l’avala cap llei, sinó que es tracta “exclusivament” d’un canvi de criteri.

La Corpo ha alertat que l’exigència d’Hisenda posa en risc la viabilitat de “l’actual model” de TV3 i Catalunya Ràdio. Segons aquesta corporació, Hisenda ha engegat el procediment per fer-la pagar els imports reclamats i ha congelat el pagament de l’IVA pendent de devolució corresponent a una part del 2016 i a tot el 2017.

Paral·lelament, entitats culturals catalanes que reben reclamacions d’IVA per part d'Hisenda també temen pel seu futur.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: