ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
redacció 02-11-2017
La Fiscalia vol una euroordre de detenció contra Puigdemont
Els advocats de l'expresident han demanat que pugui declarar per videoconferència
| Foto: 324

El fiscal vol que la jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, dicti una ordre de detenció internacional o ordre europea de detenció (euroordre) contra l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i contra els exconsellers Toni Comin, Meritxell Serret, Clara Ponsetí i Lluís Puig.

La petició de la fiscalia es produeix després que els cinc exmembres del govern català no s'hagin presentat a l'Audiència Nacional a la qual estaven citats aquest matí, com sí que ho han fet d'altres membres de l'anterior executiu de la Generalitat.

Els advocats de Puigdemont van demanar que tant ell com els altres exconsellers que estan a Brussel·les poguessin declarar per videoconferència, però la Fiscalia s'hi ha negat i ha demanat una ordre de detenció contra tots ells. 

En la querella que va presentar la Fiscalia dilluns, després de la proclamació de la republicana catalana al Parlament el passat 27 d'octubre, es demanava la detenció dels membres del govern català que no es presentessin a declarar a l'Audiència Nacional.

Les euroordres fan el paper dels processos d'extradició entre els estats membres de la Unió Europea, i que són efectives a Espanya des del 2004.

Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: