ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 26-11-2017
L'exjutge Vidal va pactar amb Esquerra 3.000 euros al mes
L'acord era a canvi de dimitir com a portaveu del Senat després d'atribuir il·legalitats a la Generalitat
| Foto: La2
L'exjutge Santi Vidal va pactar amb ERC un pagament mensual de 3.000 euros a canvi de dimitir "sense oposició" com a portaveu del grup al Senat. Vidal, que va renunciar a l'escó el gener passat després d'haver atribuït en actes públics il·legalitats a la Generalitat, es va comprometre a fer informes per a la Fundació Irla, vinculada al partit que lidera Oriol Junqueras, fins al febrer del 2018, quan preveu reincorporar-se a la carrera judicial.

Així consta en un correu electrònic que va enviar l'exjutge a Lluís Pérez, director acadèmic de la fundació, i a una altra persona anomenada Jordi. Al missatge, al qual ha tingut accés Europa Press i que està incorporat al procediment que investiga el Jutjat número 13 de Barcelona, els retreia, l'11 de juliol, que no li haguessin pagat la segona factura que havia girat a l'entitat.

Vidal va anunciar la seva dimissió el 27 de gener, després de la polèmica per les seves declaracions, durant unes conferències en diverses ciutats de Catalunya, segons les quals la Generalitat havia obtingut de manera irregular les dades fiscals dels catalans.

Després de fer efectiva la seva renúncia, no podia tornar a la carrera judicial, ja que havia sigut suspès per tres anys, el febrer del 2015, per haver participat en la redacció de la Constitució catalana. El termini s'acaba al febrer, i per tant ja podria tornar a la judicatura.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: