ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
redacció 09-11-2017
Forcadell i la Mesa ja responen al Suprem
El fiscal podria demanar llibertat amb fiança per alguns dels acusats
La reunió de la Mesa, presidida per Carme Forcadell | Foto: Parlament
La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i cinc membres de la Mesa de la cambra catalana es troben des de dos quarts de deu del matí a les dependències del Tribunal Suprem a Madrid, per declarar davant el jutge Pablo Llarena per haver donat llum verda a la consecució de diferents lleis que van portar a la declaració de la independència catalana.

Ha transcendit que després que dijous passat el Suprem decidís donar una setmana de marge perquè els advocats preparessin la defensa, avui Forcadell, acompanyada de Lluís Maria Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet, tots de Junts pel Sí, i Joan Josep Nuet, de Catalunya Sí que Es Pot, tindrien previst respondre les preguntes de totes les parts.

Es dóna la circumstància que aquest nou posicionament dels membres de la Mesa és diferent al de anteriors compareixences que han fet fins ara davant del jutge, en les que s'havien limitat a respondre les preguntes dels seus advocats. Respondre només a la defensa és el que van fer l'exvicepresident del govern català, Oriol Junqueras, i la resta d'exconsellers que van declarar la setmana passada davant de la jutge, Carmen Lamela, a l'Audiència Nacional. Una declaració que va acabar amb tots els nou exconsellers empresonats.

Tot i que és previst que el fiscal demani presó per a Forcadell, es pot donar el fet que per la resta de membres encausats acabi demanant llibertat amb fiança.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: