ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 16-10-2017
El cap de l''Ara', contra la DUI
Ferran Rodés en destaca els inconvenients i advoca perquè Puigdemont asseguri la pau social
| Foto: TV3
El president del consell d'administració de l'Ara, Ferran Rodés, ha publicat aquest diumenge un article d'opinió amb què destaca inconvenients d'una declaració unilateral d'independència. Assenyala, en aquest sentit, que una resposta afirmativa del president Carles Puigdemont al requeriment enviat pel govern espanyol perquè aclarís si havia declarat la independència provocaria "encara més violència", i que futures mesures de l'Estat donarien lloc a "una espiral que alterarà la pau social, que és el bé més preuat dels catalans".

A més, oposa "radicalitat democràtica" a la DUI, ja que el referèndum de l'1-O "és insuficient per ser homologat a nivell internacional". Així mateix, observa que "l'independentisme arrossega un error: des del setembre del 2015 creu que té una majoria social en vots, quan la té només al Parlament".

D'altra banda, sosté que cal superar l'statu quo mitjançant un referèndum "per resoldre el conflicte", virtut que no aprecia en la DUI "en les actuals circumstàncies". "Veig la DUI com una trampa colossal, que satisfà l'independentisme més abrandat, els del «tenim pressa», però que posa en un carreró sense sortida el president, el moviment que lidera i tots els catalans", expressa Rodés.

"Si el president tria conservar l'autogovern, s'erigirà en el principal garant de la pau social i els drets democràtics a Catalunya, i de la seguretat física i material de tothom", afegeix. Segons Rodés, l'única virtut de la DUI seria expressar "la indignació dels ciutadans davant la violència viscuda l'1 d'octubre".
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: