ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 24-09-2017
La CUP proposa anar a la vaga general el 3-O
Els antisistema volen acabar amb "aquest estat d'excepció encobert” i neguen qualsevol possibilitat de pacte ni diàleg
Anna Gabriel, portaveu de la CUP al Parlament.
La portaveu de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, ha advocat, durant l'acte central de la seva campanya a favor del 'sí' al referèndum de l'1-O, per convocar "una vaga general a Catalunya el 3 d'octubre" en defensa de "la nova república catalana" i també de "la democràcia", per deixar enrere "aquest estat d'excepció encobert que ja patim".

L'acte s'ha celebrat a la plaça de la Plana de Badalona (Barcelonès) i ha aplegat a un miler de persones. La portaveu de la CUP ha criticat la reacció de l'Estat espanyol contra la convocatòria del referèndum i ha indicat que "en aquest país hem decidit clamar de nou per la llibertat i la fraternitat i és que, quan es nega la paraula d'un poble, aquest es converteix en una massa emmordassada que busca la llibertat, la justícia i els drets democràtics".


D'altra banda, la cupaire Mireia Boya ha precisat que si aquesta vaga es proposa per al dia 3 "és perquè potser el dia 2 estiguem encara de ressaca celebrant la victòria". Boya ha assegurat que "ja no hi ha cap possibilitat de pacte ni diàleg", perquè no estan disposats a dialogar amb "la repressió" de l'Estat. El diputat Benet Salellas també ha advertit que "davant aquest estat d'excepció no declarat que ja tenim a sobre només hi ha una via, que és la de votar i avançar fins a la consecució de la nova república".


La proposta de fer una vaga general el pròxim 3 d'octubre, dos dies després de l’anunciada consulta independentista, coincideix amb el preavís de vaga general que va presentar el passat dijous la CGT i la Coordinadora Obrera Sindical (COS), en resposta als registres i les detencions que han dut a terme les forces policials de l'Estat. Malgrat tot, CCOO i la UGT, els dos sindicats majoritaris a Catalunya, no han secundat, d’entrada, aquesta convocatòria.

Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: